Sørøvere i Vejgaard

Vue fra Ønskeøen

 Endelig er faldunderlaget til vores udkigstårn efter flere genvordigheder blevet monteret. Det betyder, at udkigstårnet er sat op. Hele legerummet er godkendt af den lokale legepladsinspektør ved Aalborg Kommune. Det bruger flittigt af de mange børn, der kommer på biblioteket. Området er sokkezone, hvilket betyder, at der i store dele af biblioteket står sko, og når vi lukker, er der flere glemte strømper. Det er en stor succes, og børnene elsker den fysiske udfordring og det farlige element. Der er monteret et ror øverst oppe. Det har været nødvendigt at bestille et ekstra ror hos vores tømrer, da det ikke var muligt for alle børn at nå at styre skibet i børnehavens afsatte tid til biblioteksbesøg. 

Vores flotte sørøvervæg bliver gjort interaktiv. Vi har fået en aftale med et lokalt firma, Arteq, om at gøre nogle af elementerne fra maleriet interaktive. Det er meningen, at vi selv skal producere lydfilerne, og Arteq leverer hardware. 

Vi har indkøbt sørøverrekvisitter i alle afskygninger i både børne- og voksenstørrelser. Alt er til fri afbenyttelse, og vores mange nyindkøbte sørøverbøger er klar og præsenteres i skattekister – også i voksenafdelingen. Ønskeøen med palmer, hængekøje og snart hyggekrog med stole og bord benyttes flittigt af børn og deres voksne til leg og oplæsning. Vi arbejder stadig med at sætte sørøverspor i hele biblioteket.

Vi har lavet aftale med 2 unge mennesker fra Danmarks Biblioteksskole, der bl.a. har arbejdet med børns leg gennem rollespil. De arrangerer et brag af en sørøverskattejagt, som kombineres med en åbningsfest af projektet d. 31. oktober for de 3-6 årige børn og deres forældre.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.