I vikingernes fodspor på Hovedbiblioteket i Århus

Pressemeddelelse:

Gå på skattejagt, spis suppe til vikingernes musik, hør en rigtig vikingehistorie og skriv dit navn med runer. Det er Kulturnatten på Hovedbiblioteket i år!

Rådmand Jacob B. Johansen åbner den 9. oktober kl. 18:30 Hovedbibliotekets nye interaktive skattejagt. Skattejagten tager udgangspunkt vikingetidens Århus og området omkring Mølleparken, hvor der sidenhen er blevet fundet den runesten med Århusmasken, som vi i dag kan opleve ude på Moesgård Museum. Ved hjælp af video, animation, gåder og quiz skal århusianske familier løse mysteriet om den skat, der lå gemt under runestenen og som siden vikingetiden har beskyttet Århus mod ondt.

Historien bag skattejagten handler om fem drenges venskab i vikingetidens Århus og er blevet til i et samarbejde mellem Hovedbiblioteket og mytolog Freja Hvast. På Kulturnattet kan I opleve Freya berette den spændende historie om ”Ful og de fire magiske ting”. Samtidig uddeles gratis eksemplarer af den bog, som er blevet til på baggrund af samarbejdet.

Illustration af Figuramus

Freja fortæller kl. 20 og 21, i Hovedbibliotekets børneafdeling. Ligesom det også er i Hovedbibliotekets børneafdeling I kan prøve kræfter med runeskrivning.

Vikingetidens musik kan også opleves. Mogens Friis og Knud Albert Jensen, som udgør Fuls Fæller, vil spille på og fortælle om vikingetidens instrumenter. Instrumenterne spænder fra knipse- og strygelyre til skalmejer og forskellige fløjter

Fuls Fæller spiller kl. 19.30 og 20.30 i afdelingen for Litteratur og Musik.

Fra kl. 19.15 serveres en dejlig og varm vikingesuppe i forhallen.

Udviklingen af vikingeskattejagten er sket med støttet fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker under Styrelsen for Bibliotek og Medier.

Dette indlæg blev udgivet i leg, skattejagt, Århus. Bogmærk permalinket.